Individuele coaching

Sprankelend in je rol

Als verpleegkundig kwaliteitscoach (VKC) of kwaliteitsverpleegkundige is het soms best lastig om goede invulling te geven aan je rol. Soms zijn er verschillende beelden over de rol en taken of over de positie van de verpleegkundig kwaliteitscoach. En ook komt het voor dat de kwaliteitscoach onzeker is  of nog enkele specifieke competenties moet ontwikkelen.

Onze opleiding tot Verpleegkundig kwaliteitscoach biedt een goede basis om de rol goed in te vullen. Met aanvullende individuele coaching werkt de deelnemer samen met een ervaren coach aan de eigen ontwikkelpunten. Onze coaches ondersteunen deelnemers zo bij de positionering, uitvoering en ontwikkeling van hun rol.

Doelgroep

 • Verpleegkundigen niveau 4 of 5
 • Werkzaam in langdurige zorg (VVT/ VG) of thuiszorg
 • Werkzaam als verpleegkundig kwaliteitscoach/ kwaliteitsverpleegkundige of met de ambitie om deze rol op te pakken
 • Geen specifieke voorkennis nodig; bij voorkeur hebben deelnemers ervaring in de VVT- of VG-sector

Inhoud programma

In het intakegesprek worden met de vragen, behoeften en doelen in beeld gebracht. Zo nodig worden relevante testen ingezet ter verduidelijking. De inhoud en lengte van het coachingstraject worden aan de hand hiervan bepaald. De coaching bestaat uit gesprekken veelal aangevuld met verdiepings- of verwerkingsopdrachten. Als leidinggevende wordt u betrokken bij de start en het eind van de coaching. In de praktijk blijkt de combinatie van opleiding, coaching en aansluiten bij de organisatie zeer effectief voor de ontwikkeling van verpleegkundig kwaliteitscoaches.

  Praktische informatie

  • Doorlooptijd is afhankelijk van coachingsvragen
  • Locatie: bij de werkgever of bij De Impuls voor de Zorg te Zeist
  • Meer informatie: mail naar info@deimpulsvoordezorg.nl of bel met Ellen Sarr, directeur (06-2130 4513)

  Prijs

  • Vanaf € 1.000,- en afhankelijk van de intensiteit van de coaching

  Meer informatie?

  6 + 1 =

  Share This