Het moet eerst slechter gaan…

19 nov 2020

… voordat het beter gaat. Dat lijkt wel ongeveer het thema van het jaar. We zien veel vernieuwingen en verbeteringen in de zorgwereld op het gebied van samenwerking, techniek en patiëntgerichtheid. Hoe komt het toch dat er altijd eerst een ‘crisis’ nodig is voordat er actie komt die wel ergens op een lijst staat en héél belangrijk is, maar het nooit redt naar de eerste plek.

Dit coronatijdperk maakt dit weer extra duidelijk. Samenwerking die eerder bijna onmogelijk leek, maakt steeds vaker onderdeel uit van de werkelijkheid, zoals de uitgebreide samenwerking in Amsterdam om coronapatiënten thuis verder te laten aansterken en zelf de zuurstof te laten toedienen. Of neem het voorstel van de salarisverhoging of de uit te keren bonussen. Ook zien we mooie voorbeelden van samenwerking tussen zorgorganisaties op logistiek vlak en in uitwisseling van deskundigheden. Hoe mooi zou het zijn als we dat stuk van deze vervelende tijd ook na de coronacrisis konden vasthouden? Wat een mooie toekomst gaat de zorgsector dan tegemoet!

In deze nieuwsbrief kijken we terug op de eerste dag van onze opleiding Verpleegkundig Kwaliteitscoach, stellen we onze nieuwe collega Francien Steunenberg voor en laten we zien wat een interim manager in deze coronatijd kan bijdragen aan de verbeteringen die u in de organisatie wenst.

Share This