Waar gaat het mis?

Als ik naar al die Henken kijk dan valt daar wel een rode lijn in te ontdekken. Henk is vanuit zijn professionele achtergrond in een leidinggevende positie terecht gekomen. Hij heeft die vaak lange tijd met succes in kunnen vullen. Hij staat bekend als een man die heel hard werkt: vaak veel meer uren zelfs om alles maar klaar te krijgen. Zelfs avonds loopt hij zijn e-mails nog na. Hij heeft een groot verantwoordelijkheidsgevoel en is oprecht betrokken bij de medewerkers aan wie hij leiding geeft. Henk en Karin hebben de neiging om zich zelf weg te cijferen.

Als interim-manager constateer ik echter ook nogal eens dat Henk niet meer up-to-date is met zijn kennis van de branche en dat het team net teveel afhankelijk is van zijn aanwezigheid en aansturing. En dat het Henk niet lukt om met de noodzakelijk geachte ontwikkelingen mee te gaan en de teamleden daarin mee te nemen. Delegeren en loslaten is lastig voor hem. In de gesprekken merk ik dat Henk moe is en dat ik hem te veel moet gaan sturen in plaats van coachen. Henk ervaart dat hij niet meer de waardering (schouderklopjes) krijgt die hij voorheen wel kreeg en die energie gaven. Kortom: Henk is vastgelopen. Hoe nu verder?

Blijf niet tobben!

Een oplossing is nabij: De Impuls voor de Zorg kan het contract van Henk overnemen. Uiteraard is het Henk die hierbij aan het roer staat. En samen met de specialisten van De Impuls voor de Zorg gaat hij werken aan zijn (nieuwe) toekomst. Van negatieve ervaringen naar nieuwe kansen en mogelijkheden. Meestal werkt Henk binnen relatief korte tijd weer in een functie die voor hem plezierig is, bij hem past en waar de nieuwe werkgever blij van hem wordt. Henk is overigens niet altijd een leidinggevende maar kan bijvoorbeeld ook een Specialist Ouderengeneeskunde, fysiotherapeut of Verpleegkundige zijn.

Rob Uijterwaal, interim-manager De Impuls voor de Zorg

Heeft u medewerkers zoals Henk, Karin of Els? Neem contact op met een van ons.