Omgaan met calamiteiten in uw organisatie

1 okt 2020

Het komt zelfs in de beste organisaties voor: opeens gebeurt er iets waar u liever niet mee te maken zou hebben gehad. Een calamiteit in uw organisatie die mogelijk gemeld moet worden. U wilt het liefst zo snel mogelijk helderheid over wat er zich precies heeft afgespeeld zodat u eventuele maatregelen kunt nemen en hiervan kunt leren.

Iedere bestuurder of directeur wordt weleens met dergelijke situaties geconfronteerd. De impact van zo’n situatie is vaak groot voor alle betrokkenen. Ook kan het zijn dat de pers op de hoogte is van het voorval en dat kan vervelende gevolgen hebben. U heeft dan behoefte aan een onafhankelijk onderzoek en advies en het liefst zo snel mogelijk.

Partner in onderzoek

De adviseurs van De Impuls voor de Zorg begrijpen de gevoeligheid van de situatie en zijn partner in het omgaan met calamiteiten. Wij hebben de expertise in huis om een gedegen Prisma-onderzoek uit te voeren. Daarbij houden we uiteraard rekening met alle interne en externe gevoeligheden. In de afgelopen jaren hebben we hier veel ervaring in opgedaan. Onze adviseurs kunnen ook onderzoek doen bij vermoedens van onjuist gedrag van medewerkers richting cliënten of collega’s. En zij bieden ook ondersteuning bij het afhandelen van (complexe) klachten.

Heeft u behoefte aan een onafhankelijk voorzitter voor een Prisma-team of wenst u een ander onderzoek te doen, bel ons dan voor meer informatie op 030 – 200 3655 of neem contact met ons op via ons contactformulier.

Share This