1. Home
 2. Actueel
 3. Nieuws
 4. Opleiding Verpleegkundig Kwaliteitscoach: start 15 april 2021

Opleiding Verpleegkundig Kwaliteitscoach: start 15 april 2021

26 jan 2021

Gepassioneerd in de zorg

Afgelopen november zijn we gestart met onze geaccrediteerde opleiding Verpleegkundig kwaliteitscoach en de deelnemers gaan nu de laatste maand in. In april kunnen we daarom opnieuw starten met deze 9-daagse opleiding. Deze opleiding wisselt praktijk en theorie af en ondersteunt daarmee de ontwikkeling van verpleegkundigen tot stevige coaches. De Impuls voor de Zorg ziet de Verpleegkundig Kwaliteitscoach als belangrijke succesfactor voor kwaliteit in de zorg. Met een verpleegkundig coach kunnen zorgmedewerkers met meer plezier voldoen aan de eisen die u en anderen aan de zorg stellen.

Steeds meer organisaties kiezen ervoor

De meeste zorgmedewerkers willen graag voldoen aan alle eisen en vaak zijn ze heel praktisch gericht. Een training of e-learning is dan niet voldoende om hun werkwijze te veranderen. Om zorgmedewerkers een andere werkwijze aan te leren is vooral praktische en individueel gerichte ondersteuning nodig. Steeds meer organisaties kiezen daarom voor een verpleegkundig kwaliteitscoach of kwaliteitsverpleegkundige. Deze trekken in het werk samen op met de medewerkers. Ze ondersteunen met praktische tips, doen het gewoon eens voor en geven laagdrempelig stukjes theorie die aansluiten op het werk van de zorgmedewerker. Een verpleegkundig kwaliteitscoach verstaat de kunst (met grote K) om precies op maat de medewerkers mee te nemen in de beoogde veranderingen.

Coaching is een vak en dat kun je leren

De invulling van deze rol is niet vanzelfsprekend: het vraagt specifieke kennis en competenties om je rol en positie als verpleegkundig kwaliteitscoach te pakken. Niet alle verpleegkundigen beschikken van nature over de juiste kennis en ervaring. Anderen vinden het lastig om veranderingen goed te begeleiden of passende technieken te vinden. Er komen vaak allerlei vragen op de verpleegkundig kwaliteitscoach af. En het kan dan best lastig zijn om écht bezig te zijn met duurzame verbetering van de kwaliteit van zorg. Onze opleiding ‘Verpleegkundig Kwaliteitscoach’ zorgt ervoor dat de gereedschapskist van uw verpleegkundigen flink aangevuld wordt met de juiste kennis, methoden en technieken.

Leren en ontwikkelen

De verpleegkundig kwaliteitscoach doet in de praktijksituatie een beroep op de motivatie en het leer- en ontwikkelingsvermogen van de medewerker en het team. Zij signaleert en bespreekt bevorderende en belemmerende factoren met de leidinggevende en werkt doelgericht naar duurzame resultaten. Samenwerken, leren en veranderen worden zo de verbindende factor in de organisatie. Dat maakt de verpleegkundig kwaliteitscoach tot een belangrijke speler in een organisatie die kan meebewegen met (toekomstige) veranderingen.

Direct inschrijven

Programma

Het programma bestaat uit 6 modules:

 • Effectiviteit als verpleegkundig kwaliteitscoach (2 dagen)
 • Van visie naar resultaat (3 dagen)
 • Coachingsvaardigheden (1 dag)
 • Situationeel begeleiden (1 dag)
 • Verandervaardigheden (1 dag)
 • Presentatie- en didactische vaardigheden (1 dag)

Praktische informatie

 • 9 studiedagen verdeeld over ongeveer 9 maanden
 • Studiebelasting ca. 100 uur (63 lesuren en ca.
  36 uur zelfstudie)
 • Locatie: in lijn met de geldende maatregelen
 • Meer informatie? Mail naar info@deimpulsvoordezorg.nl of bel met Ellen Sarr, directeur (06-2130 4513)
 • 63 accreditatiepunten
 • Kan ook in-company worden verzorgd
 • Kosten: € 3.500,- (geen btw)
 • Start donderdag 15 april 2021
Share This