Tweede opleidingsdag: ‘nuttig en intensief’ met technische uitdaging

23 nov 2020

“De dag had wel wat extra spannende momenten”, zei een van de docenten na afloop van de tweede lesdag van de opleiding Verpleegkundig Kwaliteitscoach. Omdat het afgelopen 17e november nog niet mogelijk was om fysiek bijeen te komen, zochten we onze toevlucht tot een dag digitaal opleiden. Voor de ene deelnemer een stuk vanzelfsprekender dan de andere en ook voor ons een primeur.

Deze tweede dag gingen de deelnemers aan de slag met een aantal eigenschappen van persoonlijke effectiviteit (Covey). Middels oefeningen in subgroepjes krijgen zij inzicht in het werk dat zij doen en de prioriteiten die zij stellen. Ook besteden zij een deel van de dag aan hoe zij zich opstellen in het werk zoals: welke type relatie hebben zij met collega’s? De deelnemers gaan enthousiast aan de slag en wisselen ervaringen uit. Er is ook veel herkenning en er worden onderling tips gedeeld.

Voordat we van start gaan, is het even puzzelen op hoe we de deelnemers op de juiste plek krijgen: het systeem is niet op alle onderdelen even gewillig. Gelukkig kunnen we toch iedereen in een werkgroepje krijgen en daarna gaat het steeds beter met digitaal schakelen van centraal naar de groepen en weer terug. Dit was bij oefenen vanuit onze eigen organisatie prima verlopen maar blijkt met deelnemers uit verschillende organisaties nog wel wat haken en ogen te hebben.

Gelukkig kunnen we terugkijken op wederom een leuke en nuttige dag waarin we weer inzichten konden meegeven aan onze deelnemers. En zij nemen die weer mee terug naar de werkvloer in hun eigen organisatie. Zo neemt hun veranderkracht en zelfinzicht toe en daarmee ook hun (zelf)vertrouwen in het werk als verpleegkundig kwaliteitscoach/kwaliteitsverpleegkundige. We zijn blij dat we kunnen bijdragen!

Op de foto links twee van de vier docenten: Frans Hoogland en Gemmie Reinen

Share This